Ce inel cu diamant se ofera la logodna?

Inelul de logodna este un simbol al iubirii si al angajamentului pe care doi oameni si-l iau unul fata de celalalt. Oamenii si-au oferit inca din cele mai vechi timpuri inele de logodna. In Roma antica se ofereau inele din fier iar in preistorie se ofereau inele din canepa, lemn, iarba si alte materiale la indemana.

Cand a aparut inelul cu diamant?

Istoria inelului de logodna cu diamant nu este atat de veche, in conditiile in care diamantele au fost descoperite abia in 1880, in Africa de Sud. Dat fiind faptul ca aceste pietre erau extrem de pretioase si ca foarte multee persoane publice au inceput sa si le ofere cadou, au ajuns sa fie din ce in ce mai des asociate cu iubirea puternica si popularitatea lor a crescut continuu.

Ce inel cu diamant sa oferi? Cum il alegi pe cel mai bun?

Astazi, orice logodna este concretizata printr-un inel cu diamant. Alegerea inelului perfect nu este chiar atat de usoara precum pare, insa. Inainte de a achizitiona o astfel de bijuterie este bine sa tii cont de o serie de criterii:

1. Montura. Este modul in care este fixat diamantul pe inel. Montura poate fi spiralata, rotunda sau cu 4 si 6 gherute. Montura trebuie sa puna cat mai bine piatra in evidenta si sa asigure o stabilitate maxima pentru aceasta. In general, montura cu 4 gherute este cea mai cautata, fiind discreta si scotand foarte bine in evidenta diamantul.

2. Metalul. Optiunile in ceea ce priveste metalul sunt numeroase. Poti alege intre aur alb, galben, roz sau verde, platina si chiar argint. Aurul si platina sunt cele mai apreciate si cele mai durabile.

3. Calitatea diamantului. Cel mai dificil pas este alegerea diamantului. Conteaza foarte mult modul in care este taiat, culoarea, claritatea si forma. Fiecare dintre aceste elemente poate avea un impact major asupra valorii pietrei.

Un inel de logodna cu diamant poate fi o investitie pe termen lung si o adevarata mostenire pentru urmasi, motiv pentru care achizitia lui merita toata atentia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *