Cum aleg diamantul potrivit?

recenzii

DIAMANTUL POTRIVIT?

DIAMANTUL INCOLOR NATURAL CEI 4C

Diamantul a fost și ramane în topul preferintelor pentru inele de logodna cu pietre pretioase. Astfel ca alegerea diamantului potrivit se poate transforma de cele mai multe ori într-o adevarata dilema. Motiv pentru care va prezentam în cele ce urmeaza o serie de caracteristici specifice ce speram ca va vor ajuta să luati decizia potrivita.

Cele mai importante caracteristici în alegerea unui diamant definesc cei “4 C”

  1. CUT- TAIETURA
  2. COLOUR – CULOARE
  3. CLARITY – CLARITATE
  4. CARAT WEIGHT – CARATAJ

Detaliile acestor caracteristici definitorii pentru diamant le puteti vedea in documentul de mai jos.

Culoare diamant

Claritate diamant

DIAMANTUL ROTUND-BRILIANT

Venerabilul Diamant Round ramane de departe cea mai populara taiere de diamant dintre toate. Briliantul este un clasic in formele de diamant. Aceasta taietura a fost si este intotdeauna în tred. Datorita geometriei sale simetrice cu foarte multe taieturi are cea mai mare stralucire . Pentru a satisface o gama larga de gusturi personale,avem disponibile foarte multe variante de forme si carataj a diamantului. Formele de diamant, altele decat rotund, sunt denumite „forme fanteziste”. Conturul original al diamantului brut determina adesea ce forma de diamant elegant va fi taiata. Randamentul este un factor de decizie pentru tăietorul de diamante. Dacă o anumita bucata de diamant brut poate fi tăiata într-o alta forma,alta decat rotund. Atunci taietorul alege să slefuiasca diamantul forma care poate pastra cat mai mult din caratajul diamantului

DIAMANTUL PATRAT-PRINCESS

Diamantul patrat are mai putine taieturi, fiind taiat cu colturi ascutite si au forma patrata perfect. De asemenea are si el strălucire, acest lucru fiind specific tuturor diamantelor. Diamantele taiate princess-patrat are avantajul in a se vedea mult mai clar culoare si claritatea diamantului. De asemenea, au un pret putin mai mic, ceea ce le face o alegere excelenta pentru un cumparator care cauta valoare si un carataj cat mai mare.

DIAMANTUL EMERALD-DREPTUNGHIULAR

Un alt diamant in forma eleganta este diamantul taiat emerald . În mod normal, au o forma dreptunghiulara și au fatete alungite taiate în trepte pe coroana și pavilion, cu colțuri mici taiate, oferind diamantului un contur octogonal. Diamantul taiat emerald este foarte revelator cu privire la caracteristicile de claritate, astfel incat gradele de claritate mai mari sunt de obicei vazute in această forma. Frumusetea taieturi aceste elegante se vede la un carataj mai mare.

Inel de logodna din aur cu diamant emerald

DIAMANTUL OVAL

Diamantul Oval are fatete stralucitoare asemănătoare unui diamant rotund, dar este oval sau în forma de ou mai popular zis. Taietura ovala fost întotdeauna una dintre cele mai populare forme fanteziste, mai ales ca piatra centrala pentru inele de logodna. Forma sa poate da aspectul elegant si rafinat degetelor lungi și subtiri. Fiind foarte potrivit pentru doamnele si domnisoarele cu un stil elegant si romantic.

DIAMANTUL MARQUISE

Ca un oval cu varfuri la fiecare capat , diamantul taiat Marquise creeaza un aspect care arata mai mare decat ar sugera greutatea sa în carate. Este o piatra cu taiata stralucitore, cu 57 de fațete. Forma diamantelor taiate Marquise poate varia foarte mult pe masura ce raportul dintre lungime și latime se schimba. La fel ca toate diamantele taiate fantezie(fancy) diamantelor Marquise este o chestiune de gust personal.


DIAMANTUL LACRIMA-PARA

Un diamant în forma de para-lacrima este combinatie de taietura rotunda si marchiza cu un capat rotunjit si un capat ascutit. De asemenea, este denumita forma de „picatura- lacrimala”. Diamantul tipic para este taiat ca un rotund stralucitor cu 58 de fatete. Diamantul în forma de para-lacrima este o alegere populara pentru pandantivele cu diamante si inele cu diamante datorita formei si taieturi alunginte si rafinata.

DIAMANTUL INIMA-HEART

Diamantul în forma de inima, dupa cum este si denumirea este taietura de diamant care exprima cel mai bine iubirea. Ete o alegere inspirata pentru un inel de logodna cu diamant inima. Foarte potrivit pentru domnisoarele romantice si gingase. Este taiat cu fatete in stil stralucitor cu doi lobi in partea de sus si o despicatura, iar in partea de jos in forma de V. Forma inima este simbolul universal al iubirii. Aceasta forma este cu atat de mult mai speciala datorita faptului ca este cel mai greu de taiat din toate forme, existand riscul sa se sparga in timpul slefuiri din cauza despicauri care se face in mijlocul diamantului in partea de sus. Acest lucru face ca pretul diamantului inima sa fie cel mai mare.

X