Diamantul roz

recenzii

CUM ALEG DIAMANTUL ROZ?

Unul din cel mai populare diamante colorate este diamantul roz. Fiecare femeie si-ar dori sa primeasca un inel de logodna cu diamant roz. Diamantul roz este un simbol al feminitatii, al dragostei si al puritatii. Din toate diamantele colorate, diamantul roz este cel de-al doilea diamant rar, dupa diamantul rosu care este cel mai rar. Popularitatea de care se bucura in prezent si faptul ca este un diamant foarte rar au determinat in mod semnificativ cresterea pretului. Ca si in cazul altor diamante colorate intensitatea culorii creste pretul diamantului roz. Cu cat culoarea este mai pura si diamantul nu are si alte tonuri de alte culori, cu atat pretul pe carat creste semnificativ. Cea mai celebra mina de unde se extrage acest pretios diamant roz este mina Argyle din Australia. Este celebra datorita faptului ca culoarea diamantelor extase din aceasta mina au culori foarte interse si rare. Alte locuri de unde se mai extrage diamantul roz mai gasim in Africa de Sud si Brazilia.

Culoarea

Spre deosebire de alte diamante colorate unde se stie cauza culorii,in cazul diamantului roz este inca un mister. Se stie doar ca una din cauzele care duc la formarea diamantului roz este cresterea foarte mare a presiunii care duce la formarea unor granulatii ce determina cristalizarea si culoarea roz a diamantului. Indiferent care sunt motivele care duc la formarea culorii diamantului roz, rezultatul este unul frumos. Culorile secundare care se pot gasi la diamantul roz este violet, maro si portocaliu.

Culoarea diamantului roz

Diamantul roz

Exemple de diamante colorate:

Caratajul

Caratul este al dolilea factor care determina pretul, mai ales in cazul unui diamant asa scump cum este diamantul roz . Exista posibilitatea de a cumpara un diamant roz cu carataj mai mare, daca alegeti varianta de culoare mai deschisa, cum ar fi fain, very light sau light. Am zice ca este o alegere corecta, mai ales in cazul in care printre preferintele dvs. se afla culoarea roz mai deschisa.

Taierea

Diamantele roz sunt taiate, in primul rand, pentru a evidentia culoarea.
Procesul de taiere si lustruire poate avea un impact semnificativ asupra gradului de taiere, culoarea in multe diamante colorate sunt asezate ca niste benzi paralele de culoare, cum ar fi pasi pe o scara unde zona dintre pasi este aproape incolora. Daca diamantului este taiat gresit atunci ar fi un dezastru, mai ales in cazul unui diamant roz.

Claritatea

Ca urmare a presiunii crescute, este extrem de dificil sa gasesti un diamant colorat roz, cu un grad de claritate ridicat , desi acesta este un defect natural, gasit in cea mai mare parte a diamantelor roz.Diamant roz cu claritate ridicata sunt foarte rare, insa aceste cazuri sunt foarte rare.

Setarea bijuteriei cu diamant roz

Setarea bijuteriei trebuie sa fie o armonie perfecta intre diamant si aur. Diamantul roz este unul din diamantele colorate care se potriveste foarte bine cu toate cele trei tipuri de aur. In cazul diamantului roz, este foarte des folosita setarea in aurul roz si aur alb, refectand un ton puterni in culoarea diamantului roz. Aurul galben, pe de alta parte, poate modifica aspectul roz dand diamantului un ton portocaliu diamantului roz. Bijuteriile din aur alb sunt, de asemenea, recomandate pentru setarea diamant roz pentru faptul ca este neutru, adica nu influenteaza culoarea diamantului roz.

Pentru a vede bijuterii cu diamant puteti da clik aici:

Inele de logodna cu diamant roz

Ce vedere de la Hollywood au ales diamant roz?

Diamantele roz au fost printre preferatele celebritatilor de la Hollywood, printre ele se numara si Jennifer Lopez care a primit de la actorul Ben Affleck un superb inel de logodna cu diamant roz de 6 carate. Unul din cele mai cunoscute diamante roz din lume este diamantul DARYA-I-NUR. Este cel mai mare diamant din lume, este de culoare roz pal si cantareste 175 de carate. A facut parte din bijuteriile coroanei indiene pana in anul 1739.

X