Diamantul orange

recenzii

Diamantul orange este pe placul tau?

Tu ce culoare preferi?

Diamantele portocalii sunt, fara indoiala, printre cele mai pretioase diamante colorate existente. Pentru a fi clasificat diamant portocaliu pur (denumit si „diamantul de foc”) este necesar sa nu mai aiba alta tonalitate de culoare. Cea mai apreciata si scumpa culoare a diamantului portocaliu este culoarea portocaliu piersica si culoarea portocaliu care arata ca un „dovleac de HOLLOWEEN”. Unul dintre cele mai cunoscute diamante portocalii a fost gasit in AFRICA si se numeste „DIAMOND PUMPKIN”. A fost clasificat de GIA ca find „singurul portocaliu viu„. A fost adaugat in enciclopedia celor mai rare diamante din lume. A fost taiat si lustruit de bijutierul WILLIAM GOLDBERG si cumparat de RONALD WINSTON, la licitatia SOTHEBY’S din NEW YORKPE 30 OCTOMBRIE 1997. Cele mai multe diamante portocalii si cele mai frumoase se gasesc in doua locuri , in minele din Africa de Sud si in minele din Australia.

Culoarea

Ceea ce confera acestui diamant aceasta culoare unica si vie este prezenta azotului in timpul formarii diamantului. Culorile secundare, in cele mai multe cazuri, sunt galbenul, maro, iar, foarte rar, se pot gasi ca si culori secundare roz si rosu. Aceste diamante sunt destul de frecvente, iar pretul lor nu este atat de ridicat ca si in cazul diamantelor portocalii de culoare pura si intensa.

Diamantul portocaliu

Claritatea

In cazul diamantului portocaliu claritatea este mai putin importanta fata de omologii lor, diamantele incolore . Sunt foarte rare diamantele colorate cu o claritate ridicata. Diamantele colorate au, in general, acest deficit de claritate prin natura lor de formare.

Caratajul

In cazul diamatului portocaliu foarte rar se gasesc diamante de culoare portocaliu intens care sa aiba ca si carataj peste 3 carate, majoritatea fiind sub 3 carate, acesta find unul dintre cele mai importante motive pentru care diamantul portocaliu este atat de scump. Vestea buna este ca nuantele mai deschise de portocaliu sau diamantul portocaliu cu una sau mai multe nuante de alte culori, este la un pret foarte bun.

Setarea bijuteriei cu diamant portocaliu

Cand vorbim de setarea unei bijuterii trebuie sa tinem cont de faptul ca intre culoarea metalului si culoarea pietrei trebuie sa fie o potrivire perfecta, rolul alegerii aliajului aur sau platina trebuie sa puna in valoare culoarea diamantului , de fapt acesta este si rolul lui. Diamantul portocaliu este potrivit in toate cele trei culori ale aurului. Trebuie sa tinem cont doar de un lucru si anume culoarea, pentru diamantul portocaliu care are culoare intensa este cel mai potrivit setarea bijuterie in aur galben. Este una din cele mai frumoase combinatii, as putea spune ca este perfectiunea absoluta pentru bijuterii cu diamant portocaliu, platina sau aurul alb fiind, de asemenea, foarte potrivit atat pentru culorile mai deschise ale diamantului portocaliu cat si pentru nuantele intense, iar aurul roz este potrivit pentru diamantul portocaliu care are si nuante neutre cum ar fi roz si maro .

Celebritati care au ales diamantul portocaliu

Una din celebritatile care a ales diamantul portocaliu este acrita Halle Berry, care a purtat pe deget celebrul diaman numit PUMPKIN, acesta fiind setat intr-un inel cu doua diamante albe la premiile OSCAR in anul 2002.

Dvs. ce stil ati purta?

Inel de logodna cu diamant portocaliu solitaire sau cu mai multe pietre. Pentru mai multe modele, va invitam sa vizitati magazinul nostru.

X