Diamantul maro

recenzii

CE TREBUIE SA STIU DESPRE DIAMANTUL  MARO?

Diamantul maro(brown) este diamantul care ofera cea mai mare varietate de culori,de la nuante subtile de sampanie pana la cogniacuri bogate si ciocolata neagra. Diamantul maro (brun) este noul clasic al bijuteriilor cu diamante. Pretul acestora este mai mic decat al altor culori populare.

Cum ar fii:

Conditiile economice au avut un rol foarte important in cresterea popularitatii diamantelor maro (sampanie, coniac, ciocolata), ele fiind o alternativa mai accesibila fata de diamantele incolore
Diamantele maro sunt cele mai raspandite diamante, reprezinta 15% din productia mondiala de diamante colorate. Majoritatea diamantelor maro sunt descoperite si extrase din mina ARGYLE DIAMOND din Australia de Vest. La sfarsitul anilor 1980 s-a lansat pentru prima data o campanie de marketing de educare a consumatorilor si iubitorilor de diamante sampanie si coniac.  Acest program a inclus introducerea scalei de culori de la C1 la C7. Aceste categorii de culori au ramas ca scala oficiala de culoare pentru diamantele brune din intreaga lume.

  • C1-C2 – sampanie usoara
  • C3-C4 – sampanie medie
  • C5-C6 – sampanie intunecata
  • C7 – este considerat cognac sau i se mai spune si „diamantul ciocolata”, toate aceste clasificari reprezinta diamantul maro.

Culoarea

Ca si in cazurile altor diamante colorate, culoarea si intensitatea nuantei este cel mai important factor in determinarea valorii. Diamantele de culoarea coniac si dark champagne sunt mult mai rare si au costul cel mai mare, in schimb pentru un cost mult mai scazut puteti opta categoria  C1. In cazul diamantelor maro(brown), in timpul formarii prezenta azotului da culoarea maronie, iar cu cat cantitatea de azot este mai mare, cu atat culoarea este mai intensa.

diamantul brown

Caratajul

Este al doilea criteriu, dupa culoare, in cazul tuturor diamantelor colorate si inclusiv pentru diamantul maro.

Taietura si forma

In cazul diamantelor colorate si implicit in cazul diamantului maro(brown) se opteaza pentru taieturi si forme non-traditionale(oval,patrat,para),acest lucru este stabilit in functie de forma extrasa in stare bruta ,apoi ce decide ce este potrivit, asfel incat sa nu influeteze foarte mult scaderea caratajului pentru diamantele cu carataj mare. Pentru diamantele care au carataj mic se opteaza, in general, pentru taietura briliant.

Claritatea

Este un factor important dar nu este cel mai important factor de calitate, deoarece datorita culorii intense incluziunile nu se observa ,ele se pot observa cu ochiul liber doar daca piatra au foarte multe incluziuni,la polul opus afandu-se  diamantul incolor, unde claritatea este un criteriu important.

Inele de logodna cu diamant brown

Diamante celebre

Unul din cele mai cunoscute diamante maro  este JUBILEUL DE AUR. Cantarind 545,67 carate,este cel mai mare diamant fatetat din lume. A fost descoperit in mina COULINAN DIAMOND din Africa de Sud in 1985, iar in 1997 a fost oferit cadou regelui THAILANDEI pentru a sarbatorii domnia sa. Inainte de acesta era cunoscut cu numele de „BROWN UNNAMED„. Se estimeaza ca acesta este in valoare de 12 milioane de dolari. Dar nu doar regalitatile au fost impresionate de frumuseatea lui clasica, de asemenea, foarte multe vedete de la Hollywood au ales diferite bijuterii cu diamant brown: JENNIFER LOPEZ a purtat o pereche de cercei superbi cu diamante sampanie de 20 de carate, in timp ce actrita JENNIFER HUSTON a uimit multimea cu un inel cu diamant sampanie.

Inel de logodna cu diamant sampanie, coniac sau ciocolata?

Care este peferatul tau,pentru  inelul de logodna cu diamant ? Daca alegeti un inel de logodna cu diamant maro (brown) cu nuata intensa va recomandam sa il setati in aur roz, aceasta fiind combinatia perfecta, daca preferinti  sa optati pentru culoarea sampanie in tonuri mai deschise, alegeti aur alb sau platina.

Pentru a vede produse cu diamant maro puteti da clik aici:

IDEI DE DESIGN PERSONALIZAT PENTRU BIJUTERIILE CU DIAMANT MARO

Diamantul maro este o piatra foarte apreciata in randul iubitorilor de bijuteri cu diamante, deoarece ofera o gama foarte mare de nuante de la coniac deschis pana la culori intense de maro,li se mai spun si „diamante de ciocolata”. In ultimi ani diamantul maro a devenit foarte popular atat pentru pretul avantajos, dar si pentru culoarea clasica care poate fii asortata la orice tinuta fara a da gres, este un fel de „little black dress” in alegerea diamantului pentru bijuterii cu diamante, iar pentru doamnele si domnisoarele care au pielea de culoarea ciocolatei, ce poate fii mai potrivit si frumos decat o bijuterie cu diamant maro sau chiar un inel de logodna cu diamant maro , care se potriveste perfect cu culoarea pieli. Daca alegeti diamantul maro va puteti  personaliza bijuteria in cel mai frumos si unic mod.

X