Diamantul galben

recenzii

De unde incepe clasificarea diamantului galben?

Scala de culori a diamantului incolor este de la D-Z.
De unde se termina scala la diamante incolore , incepe scala diamantelor colorate numite „diamante cape” care sunt incadrate de la K-Z. Sunt cele mai des intalnite diamante si le puteti achizitiona la un pret accesibil,deorece nu au o culoare pura(clara), au diferite tonuri deschise de galben si uneori se pot vedea si tonuri de maro (mai putin intens).

Diamantul galbenul este singurul diamant, impreuna cu diamantul maro, diamantele champagne (sampanie), care incepe de la scara de gradare a diamantului incolor.

Culoarea

Scala de culori a diamantul galben este de la culoarea light yellow (galben pal) pana la culoarea cea mai intensa nuanta care este yellow vivid (galben intens). Cu cat culorea este mai intensa, cu atat pretul creste dramatic. Pentru fiecare diamant colorat, culoarea se determina in functie de prezenta anumitor molecule. In cazul diamantului galben, culoarea este data de moleculele de azot. Cu cat moleculele sunt mai frecvente cu atat culoarea galbena este mai intensa. Nuantele secundare cele mai frecvente gasite in culoarea diamantul galben sunt tonuri de verde, portocaliu si tonuri de maroniu.

Caratajul

Dupa culoarea diamantului,caratajul este al doilea factor ca si importanta,acest lucru se reflecta asupra pretului.Un carataj mai marea a diamantului poate creste pretul foarte mult.

Taierea

Diamantul galben este taiat in primul rand pentru a pune in evidenta culoarea ,o taietura foarte buna poate evidentia culoarea sau o taietura gresita poate compromite diamantul in totalitate.Un alt aspect foarte important in deciderea formei si taieturi alese ,este forma si  caratajul  pe care diamantul galben il are in momentul extrageri in stare bruta.

Claritatea

Datorita faptului ca diamantul galben face parte din categoria diamantelor colorate , claritatea este un criteriu important, dar nu atat de important cum este in cazul diamantul incolor, incluziunile find mascate de culoare.

 FACTORI DE CALITATE

Pretul diamantului galben creste in functie de calitate.Calitatea este data de cei „4C”(culoare,carataj,claritate,taietura).In cazul diamantului galben ca si in cazul celorlante diamante colorare ordinea importantei este putin diferita. Culoarea joaca cel mai important rol in pretul stabilit pe carat.Cand culoarea este mai intensa si mai rara pretul creste semnificativ .

Inele de logodna cu diamant galben

De ce un inel de logodna cu diamant galben?

Inelul de logodna cu diamante galben a deveni foarte popular, a avut o crestere rapida in ultimii ani, fiind printre favorite. Este foarte apreciat pentru frumusetea care pare a fi „desprinsa din soare”, dar si pentru faptul ca se gaseste la un pret accesibil fata de diamantul incolor si alte culori ale diamantelor colorate.

Se estimeaza ca 60% din diamantele colorate sunt cele galbene, culorile intense de galben sunt insa foarte rare si nu sunt atat de accesibile , ele fiind foarte apreciate si cu un pret foarte ridicat. Totusi, pretul lor ramane unul din cele mai accesibile, fata de alte diamante colorate. Sunt cele mai populare diamante colorate.

SETAREA BIJUTERIEI DIN AUR CU DIAMANT GALBEN

In cazul bijuteriei cu diamant galben alegerea culorii aurului in care urmeaza a fii setat joaca un rol foarte important,acest aspect aducand un pus de frumusete bijuteriei .Diamantul galben se potriveste foarte bine cu toate cele trei culori,aurul alb si aurul galben fiind cele mai alese si populare variante in setarea inelului  de logodna cu diamant galben.Pentru diamant galben intens ,aurul galben este varianta cea mai buna,amplificand si mai mult culoarea diamantului.Setarea diamantului in aur alb este o alegere foarte inspirata atat pentru diamantul galben intens cat si pentru diamantul galben pal.Diamantul galben poate ar putea fii o alegere indrazneata si frumoasa pentru bijuteriiile pe care doriti sa le achizitionati.

Pentru a vede produse cu diamant galben puteti da clik aici:

Diamante celebre

THE INCOMPARABLE DIAMOND asa cum spune si numele este un diamant galben-brun cu o culoare rara. Acesta a fost gasit in Republica Democratica Congo,a castigat multe titluri datorita greutatii sale. Cand a fost gasit, diamantul galben-brun cantarea 890 de carate (aproximativ 178 gr). Diamantul a fost gasit de o fetita, in timp ce se juca in (deseurile) de langa mina DIAMOND MINE,mina fiind aproape de casa unchiului ei. Procesul de taiere a fost unul foarte complicat si a durat cativa ani pana au hotarat modul de taiere.Diamantul galben a fost taiat de Marvin Samuels. Greutatea finala a fost de 407,78 ct. „DIAMANTUL INCOMPARABIL” a fost clasificat de GIA ca SHIELD STEP – taietura (triliant) si culoare FANCY DEEP BROWNISH DIAMOND. In 1988 a fost scos la licitatie pretul de 20 de milioane de dolari insa cea mai mare oferta a fost de 12 miloane de dolari, cel mai mare pret oferit la acele timpuri pentru un diamant colorat.

X