Diamantul albastru

recenzii

CUM ALEG DIAMANTUL ALBASTRU?

Diamantul albastru este o piatra pretioasa unica si valoroasa, deseori asociata cu regalitatea si opulenta. Este printre cele mai frumoase si populare diamante, dar si unul din cele mai rare si scumpe diamante colorate. Diamantul albastru este foarte potrivit pentru inele de logodna facand inelul foarte special datorita frumuseti culorii.Poti iesi din tiparul clasic alegand pentru inelul tau diamantul albastru. Fiecare piatra pretioasa spune o poveste. Alege inelul de logodna cu diamant albastru iar povestea ta de dragoste poate suna diferit.

Diamante celebre albastre

Unul dintre cele mai cunoscute si dorite diamante albastre este THE IDOL’S EYE (Ochiul Idolului). Greutatea acestui diamant este de 70,20 carate si are o poveste destul de interesanta: se spune ca diamantul a reprezentat o rascumparare pentru eliberarea printesei Rasheetah din Kashmir care a fost rapita de sultanul otoman.

PROVENIENTA DIAMANTULUI ALBASTRU

Diamantele albastre se gasesc in putine mine din intreaga lume,magoritatea diamantelor provin din mina Agyles Mine din Australia,dar locuri unde se mai extrag pretioasele diamante sunt ,Africa de Sud si India.

Diamantele albastre sunt foare rare, reprezentant 1% din diamantele extrase anual si au o frumusete aparte, nu ai cum sa nu le iubesti. Daca doriti ceva diferit, o varianta foarte inspirata si unica este alegerea inelului de logodna cu diamant albastru.

Culoarea

Este cea mai importanta caracteristica, este culoarea diamantului albastru data de moleculele de bor. Diamantele de culoare albastru intens sunt mai rare si mai scumpe. Culoarea diamantul albastru intens este data de cantitatea mare de bor, prezenta hidrogenului provoaca nuantele gri si violet, in timp ce azotul provoaca nuantele de verde. In concluzie, cu cat culoarea este mai pala, cu atat valoarea diamantului scade.Diamantul albastru este clasificat dupa trei valori diferite:nuanta(culoarea reala),tonul(luminozitatea sau intunericul culori) si saturatia(cat de puternica sau slaba este culoare).

Diamantul albastru

Caratajul

Culoarea si caratul sunt cei mai importanti factori care determina valoarea diamantului albastru. Cu cat dimensiunea diamantului este mai mare, cu atat pretul creste.

Claritatea

Claritatea nu este cel mai importanta criteriu cand vine vorba despre diamante colorate. Daca incluziunile se pot vedea cu ochiul liber in diamantul albastru claritatea este de tip 2( SI2, I1,I2 si I3), ceea ce inseamna ca este o piatra cu o caltate inferioara.
Se recomanda folosirea diamantelor albastre cu claritatea de la minim VS.

Taierea

Stilul de taiere poate influenta culoare unei pietre pretioase, acest lucru este valabil si pentru diamantul albastru. Un diamant albastru poate fi la moda pentru toate tipurile de bijuterii.

 Factori de calitate

Diamantul albastru apartine grupului de diamante colorate.

Exemple de diamante colorate:

Printre cele mai scumpe si dorite diamante se numara si diamantul albastru datorita disponibilitati foarte reduse.

Avand in vedere lipsa unui standard de clasificare a diamantelor albastre la nivel mondial, este important sa stiti ce cautati atunci cand cumparati bijuterii cu diamant albastru.

Culoarea cel mai important factor de calitate ,iar cei „4C”in cazul diamantului albastru sunt in ordinea importantei lor in stabinirea pretului ,mai exact (culoarea,caratajul,claritatea si taietura).

INEL DE LOGODNA CU DIAMANT ALBASTRU

Se spune ca inelul de logodna care este oferit de catre viitorul sot, reflecta dragostea fata de femeia iubita, din acest motiv fiecare barbat incearca sa daruiasca cel mai special  inel de logodna.Frumusetea inelului de logodna cu diamant albastru poate fii cea mai inspirata si unica alegere pentru ai dovedi dragostea si pretuirea persoanei iubite.Fiecare fata este mereu fascinate de bijuteriile cu diamante si nu este nimic gresit daca asteapta sa primeasca pentru cerea in casatorie un inel de logodna special.

Pentru a vede bijuterii cu diamant albastre puteti da clik aici:

Inele de logodna cu diamant albastru

Setarea bijuteriei cu diamant albastru

Diamantul albastru arata cel mai  spectaculos  setat in cercei, pandante si alte bijuteri din aur alb sau platina. Aurul galben si roz obtiuni mai putin alese in setarea bijuteriior cu diamant albastru.

X