Ce trebuie sa stiti despre pietrele pretioase?

recenzii

TOTUL DESPRE PIETRELE PRETIOASE

Diamantele pot fi cele mai bune prietene ale unei femei, insa pietrele pretioase iti pot personaliza inelul de logodna sau bijuteria intr-un mod unic si diferit. Alege sa-ti manifesti dragostea intr-un mod diferit? Pietrele pretioase se gasesc intr-un curcubeu de nuante si tipuri.

Exemple de pietre pretioase:

 Fiecare avand o culoare unica si diferita, trebuie doar sa descoperi ce este potrivit pentru tine. Pietrele pretioase ofera o alternativa accesibila care poate inlocui diamantul traditional.Puteti achizitiona un carataj mai mare(masura) la un pret mai mic in comparatie cu diamantul.

Pentru a vedea inele cu pietre pretioase, aveti linkurile aici:

Inele de logodna cu pietre pretioase

CARACTERISTICILE PIETRELOR PRETIOASE

CULOAREA

Spre deosebire de cei  „4 C” ai DIAMANTULUI, valoarea pietrelor pretioasa este determinata in primul rand de culoarea sa, acelasi lucru este valabil si pentru diamantele colorate.
Pentru a fi considerata piatra pretioasa trebuie sa aiba trei calitati: frumusete, durabilitate si raritate. Alte criterii foarte importante in clasificarea pietrelor pretioase sunt culoarea si caratajul, carateristici ce se reflecta si in pretul pietrelor pretioase. Cele mai cunoscute si apreciate pietre pretioase sunt rubinul, smaraldul si safirul. Safirul este piatra pretiosa cu cele mai multe culori. (roz, portocaliu, alb, violet, verde, galben, maro), insa cel mai popular si iubit este safirul albastru. Geomologii impart culoarea pietrelor pretioase in trei categori: nuanta, ton si intensitate (saturatie)

Nuanta

Este culoarea de baza (care predomina) a pietrelor pretioase. Cu alte cuvinte, nuanta este ca o umbra usoara ce vine din interiorul pietrei naturale, pietrele avand in afara de culoare principala si tonuri de una mai mai multe nuante. Pietrele pretioase care au doar culoarea pura si „foarte usoare” tonuri de alte culori sunt cele mai valoroase.

Saturatia culorii

Este intensitatea sau puritatea unei culori. O piatra pretioasa care nu contine nuante de gri sau maro este considerata a fi puternic saturata. In functie de intensitatea culorii, se decide si modul de taiere.

Tonul culorii

Tonul reprezinta adancimea unei culori, acesta variaza de la incolor la negru. Tonurile sa claseaza ca fiind “lumina”, „mediu-lumina” ,”mediu”, „mediu-intuneric”, tonalitatile „mediu-lumina” si ” mediu-intuneric” sunt considerate cele mai valoroase pietre, deorece sunt foarte echilibrate, avand doua tonuri in aceiasi piatra.

Taietura

In stare bruta ele arata ca niste roci, dupa taiere si lustruire prind stralucire. In cazul pietrelor pretioase stilul de taiere este diferit deoarece nu au duritatea diamantului. Este bine de stiut este ca nu au atat de multe fatete lustruite si foarte rar gasesti doua pietre cu acelasi carataj si masura(milimetri), insa culoarea lor este mult mai intensa in comparatie cu diamantele colorate si poti cumpara la un pret mai accesibil. Taietura unei pietre pretioase se refera la proportii si la simetria sa. Piatra trebuie sa fie simetrica astfel incat fatetele pietrei sa reflecte lumina. In timpul taierii trebuie tinut cont de doua lucruri: daca culoarea pietrei este intensa, o taietura superficiala va permite sa treaca mai multa lumina si sa straluceasca mai mult, iar in cazul culorilor cu intensitate mai mica (culori deschise), taietura mai adanca ajuta piatra sa fie mai stralucitoare .

CLARITATEA PIETRELOR PRETIOASE

Claritatea este un termen pentru a descrie absenta sau prezenta in interiorul sau pe suprafata pietre pretioase.
O piatra pretioasa impecabila, fara nici o imperfectiune este foarte scumpa. Pietrele pretioase cu o calitate foarte buna sunt cele cu mici defecte minerale si pot fi vazute doar cu lupa sau foarte vag cu ochiul liber. De mentionat este ca nu afecteaza duritatea. Pietrele pretioase sunt diferite datorita modului de formare in conparatie cu modul de formare a unui diamant. Daca in cazul diamantului incolor, modul de formare este un criteriu foarte important, in cazul pietrelor pretiose nu este un criteriu atat de important si nu scade pretul cu mult.

CARATAJUL PIETRELOR PRETIOASE

Similar ca si in cazul diamantelor, greutatea unei pietre pretioase sa masoara in carate si se masoara in mm(milimetru)

ALEGEREA BIJUTERIE CU PIETRE PRETIOASE

Dupa ce v-ati informat cu privire la tot ce trebuia sa stiti despre calitatea pietrelor pretioase pe care doriti sa le achizitionati si sunteti siguri ca investitia pe care urmeaza sa o faceti merita efortul financiar, urmeaza partea cea mai distractiva si placuta – alegerea „bijuteriei perfecte”. Cum cuvantul perfect are pentru fiecare dintre noi un sens diferit, in functie de personalitatea si viziunea fiecaruia, va propunem sa alegeti in primul rand, piatra pretioasa care va atrage ca un „magnet”.
Dupa ce totul este foarte clar si ati ales piatra pretioasa pe care o doriti, urmeaza alegerea inelului de logodna. Daca aveti o anumita dorinta si viziune despre cum ati vrea sa arate bijuteria puteti opta pentru o bijuterie la comanda, unde imaginatia dumeavoasta impreuna cu priceperea designulului nostru de bijuterii fac cea mai buna echipa, iar rezultatul va fi implinirea misiunii noastre si fericirea dumneavoastra.
Speram ca v-am fost de ajutor pentru a face cea mai buna alegere.

 

X