Ce trebuie sa stiti despre diamantele colorate

recenzii

diamante colorate fancy

Culoarea diamantelor colorate

Este cea mai importanta caracteristica a diamantului colorat (fancy), spre deosebire de diamantul incolor, unde lipsa culorii il face atat de pretios. Sunt diamante colorate care au o singura culoare, dar cele mai multe diamante colorate au o combinatie de doua, trei sau chiar patru culori in acelasi diamant. Culoarea diamantelor incepe de la ultima treapta a tabelului de culoari a diamantelor incolore, diamantul galben si caramel sau brawn sunt cele mai des intalnite si cele mai accesibile ca pret. Cele mai scumpe si rare diamante colorate sunt in functie de intensitatea si unicitatea culorii. Doar unul din 10.000 de diamante poseda culoare naturala colorata. Scala de culori a diamantelor fantezie (fansy) a fost dezvoltata de GIA la mijlocul anilor ’70.

De exemplu:

  1. Diamantul galben este adesea setate in aur galben
  2. Diamantul roz este pus in evidenta de aurul roz
  3. Diamantul negru arata foarte bine atunci cand sunt setate in bijuterii din aur roz
  4. Diamantul verde arata foarte frumos in toate cele 3 culori de aur alb, galben si roz
  5. Diamantul albastru arata spectaculos setate in bijuterii din aur alb, aur roz si galben

Diamante colorate

Culoarea diamantelor nu se estompeaza niciodata. Diamantul poate fi depozitat o perioada lunga de timp. Dupa curatare, diamantul va straluci la fel de mult ca in ziua cand a fost taiat pentru prima data.

Acestea sunt cateva exemple, lista poate continua datorita diversitatii pe care o ofera diamantele colorate. Pentru mai multe informatii, consultantul nostru pentru diamante si bijuterii va sta la dispozitie.

Pentru a vede produse cu diamantele colorate puteti da clik aici:

diamant colorat albastru

diamant colorat negru

diamant colorat roz

diamant colorat galben

diamant colorat verde

diamant colorat brown

Caratajul

Dupa gradul de culoare, greutatea in carate are cel mai mare impact asupra pretului pentru diamantele colorate.

Claritatea

Datorita factorilor naturali in formarea culori la diamantele colorate claritatea este mai putin importanta comparativ cu cazul diamantelor incolore. Acest lucru este datorat culorii intense care ascund incluziunile din interior, astfel incat ele nu se mai vad.

Taietura

  1. Diamantele colorate sunt taiate in primul rand pentru a pune in valoare culoarea lor. Acest lucru este total diferit fata de taietura diamantelor incolore, care sunt taiate pentru a maximiza stralucirea. Din punct de vedere al formei, diamantul colorat este taiat in mare parte in forme non-traditionale pentru a le spori culoarea lor naturala si a nu se pierde foate mult din carataj. Diamantele colorate au devenit foarte populare, am putea spune ca sunt un „must have„. Cand vine vorba de alegerea unei bijuterii cu diamante colorate, lista este foarte lunga si diversificata, putem alege o varietate de bijuterii la comanda sau inele de logodna pe care le putem” combina” in diverse moduri, fie cu diamantele incolore. Atunci cand alegeti un diamant colorat, este bine sa alegeti material de setare care intensifica (sporeste) culoarea naturala a diamantului.

 

 

X